family website

PIGEONS IN THE YARD – HOE HET BEGON

Toen ik 10 werd kwamen er 2 duiven op mijn pad. Ze zaten ineens in de tuin bij mijn ouders. Ik zag vaker duiven, maar het bezoek van deze duiven voelde anders. Vanaf dat moment kwamen er telkens op bepaalde tijden duiven in mijn leven. Precies op momenten waarop ik ze nodig had; hoe ze dat precies doen heb ik nog steeds niet kunnen achterhalen. Ze komen nu inmiddels in mijn eigen tuin langs en ook mijn kinderen merken het inmiddels vol enthousiasme op. Die duiven zijn inmiddels mijn eigen symbool geworden voor het feit dat ik op het goede pad zit met al mijn ideeën, een bevestiging dat ik vertrouwen mag hebben in de volgende fase die weer aanbreekt in mijn leven. Ik hoop altijd, terwijl ik glimlach bij het bekijken van de duiven in mijn tuin, dat meerdere mensen blij worden van dit soort kleine mooie geluksmomenten in het leven. Dat is dan ook mijn wens voor iedereen: laten we met z´n allen meer gaan genieten van het kleine geluk. Het ligt gewoon voor onze voeten, het is alleen nog de kunst om onze ogen ervoor te openen op het juiste moment.

‘Duiven voeden zich op de grond en, samen met alle andere vogels die hun eten op de grond bij elkaar scharrelen, herinneren ze ons eraan om in contact te blijven met Moeder Aarde en de creatieve mogelijkheden van het leven. Het verschijnen van een duif kondigt aan dat er een tijd aanbreekt van nieuwe levenscycli en deuren naar nieuwe dimensies.’

OVER ONS GEZIN

Bruno: onze 10- jarige mathmaniac, als het ook maar iets met cijfers te maken heeft, dan is Bruno zeker in de buurt. Hij is dol op het meten van allerhande objecten, het analyseren van voetbaluitslagen en het tellen van munten (alleen echt geld!). Hij is ervan overtuigd dat hij harder kan rennen dan een puma en vraagt zich dagelijk af waarom hij eigenlijk moet slapen. Zonde van je tijd toch? Zijn favoriete eten is piza (huisgemaakte dan gelukkig nog wel!). Wanneer hij oud genoeg is om zijn eigen regels te bepalen (een lang gekoesterde wens) en zijn eigen geld te verdienen, dan wil hij 2 beroepen gaan uitvoeren: hele dagen rekenen met grote bedragen geld bij een bank gecombineerd met het ontwerpen van de hoogste gebouwen ter wereld.

Olivia: onze 8 jaar oude kleine kunstenares met groot oog voor detail. Olivia zich graag onder in haar creatieve wereld vol origami-blaadjes, glitters en kwasten, ze spendeert uren achter haar lichtroze bureau. Ze heeft een reusachtig gevoel voor humor en is zeer eigenzinnig. Olivia is gezegend met het geheugen van een olifant, wat zich inmiddels als erg handig heeft bewezen voor het hele gezin. Ze houdt van dansen en yoga en ze heeft zich gespecialeerd in de ´tree asana´. Haar lievelingseten is pasta met zalm en deze maaltijd kookt ze inmiddels met verve volledig zelf. Haar eigen kruidentuin is inmiddels ook in aanleg. Later wil Olivia schrijfster en illustratrice worden en dit wil ze graag combineren met het rondbrengen van de post (en dan vooral alle lieven brieven die ze voor iedereen schrijft) en het moederschap.

Lennaert: zijn 39 jaren oud maken zijn dagelijkse analyse over het leven nog interessanter en zo nu en dan nog cynischer. Lennaert is gezegend met een groot gevoel voor humor, wat hem de kracht geeft om te overleven @theoffice….Lennaert is econoom en dol op cijfers (net als zijn zoon). Hij houdt van het goede leven met een sappig glas wijn en een smaakvolle roast, met zorg bereidt in de buitenoven. Het leven is 1 groot feest elk weekend, zodra de oven buiten aan gaat! In zijn vrije tijd rijdt Lennaert graag een rondje op zijn wielrenfiets, terwijl hij ondertussen geniet van het landschap en langzaam honger krijgt als hij een ree voorbij ziet springen. Naarmate hij ouder wordt groeit de droom om eigenaar te worden van een biologische wijngaard ergens op onze planeet…..

Suzanne: 37 jaar oud en nog steeds elke dag een beetje chaotischer, het leven is niet altijd makkelijk als gevoelige ziel met een hoofd dat overuren draait. Suzanne kan vrij impulsief zijn, wat resulteert in de meest uiteenlopende activiteiten, ter compensatie probeert ze zoveel mogelijk op te ruimen, maar ze heeft haar kinderen nu al geleerd dat schoonmaken zonde van je kostbare tijd is, terwijl het leven buiten lonkt met al zijn mogelijkheden en moois. Ze houdt van gek doen met de kinderen, samen relaxen, yogaposes in het gras, voetenbadjes en nagellak in de lentezon samen met Olivia. Suzanne houdt van styling, mooie dingen creëren, de natuur, van geuren en  kleuren, bloemen in huis, een warme sfeer. Ze zorgt graag voor mensen en kookt met veel plezier voor haar familie en vrienden (maar dan wel bij voorkeur helemaal alleen in de keuken, want voor echt lekker ‘soulfood’ is liefde en toewijding nodig). Samen eten en drinken, het delen van de lach en de traan, dat is waar het leven om draait. Ze houdt van de natuur, de muren een verfje geven en bloemen schikken. En ondertussen wacht ze geduldig (het geduld is langzaam gekomen met de jaren) totdat iemand haar nu eindelijk eens in gaat huren als ´denktank´, want elke dag gaan er tientallen briljante ideeën verloren, zonde toch 😉